Investiții publice într-o comună timișeană

În comuna timișeană Denta, în lista investițiilor executate cu fonduri de la bugetul local, nu lipsește an de an capitolul dedicat șanțurilor pluviale.

Dacă în 2018 au fost astfel de canale betonate pe strada principală din Rovinița Mare, în acest an se vor executa în localitatea de reședință a comunei de o parte și de alta a drumului județean care o traversează, respectiv de la drumul național la ieșirea către satul aparținător amintit.

Pentru 2019 este asigurată o finanțare în valoare de 75.000 de euro prin Grupul de acțiune locală (GAL) care va permite executarea pe o stradă din Denta de trotuare în lungime de circa 2,5 kilometri.

Pe locul fostului sediu al poștei se va construi, tot cu finanțare de la bugetul local, o capelă funerară cu două camere de priveghi.

Cea mai importantă investiție cu bani din bugetul propriu care va fi realizată în comună este cea de la noul cămin cultural.

Finanțarea acestei investiții necesare, având în vederea că așezământul vechi a fost retrocedat proprietarului, se va face în regim multianual, respectiv prin bugetare în doi ani.

Proiectul prevede realizarea unei săli pentru evenimente locale de 400 de metri pătrați, iar ca spații complementare, încăperi pentru bucătărie, bibliotecă și grupuri sanitare.

 

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *