Investiţii majore în Moşniţa Nouă şi în satele aparţinătoare, programate pentru 2018

Conform responsabilului cu achizițiile publice din cadrul Primăriei Comunei Moșnița Nouă, Horia Paraschiv, agenda investițională a anului 2018 cuprinde mai multe obiective importante de infrastructură locală.

Astfel, se vor asfalta zece kilometri de drumuri interioare, în localitățile Moșnița Veche, Urseni și Albina. Finanțarea este asigurată din fonduri europene prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, faza în care se află investiția fiind aceea de proiect tehnic.

La anul vor începe și lucrările, finanțate tot din bani europeni, la canalizare, în satul Urseni. Aceste investiți au valori de câte 1,5 milioane de euro fiecare.

Din fonduri transfrontaliere (România-Ungaria și România-Serbia), prin două proiecte separate, se dorește achiziționarea unui utilaj multifuncțional și a unei mașini de pompieri, dotări necesare pentru situații de urgență.

Primul proiect se află în evaluare, iar al doilea urmează să fie depus. Un alt obiectiv avut în vedere îl reprezintă reabilitarea și dotarea grădiniței din centrul de comună. Prin Grupul de acțiune locală (GAL) va fi extins sistemul de supraveghere video al comunei.

De asemenea, la AFIR, se află în evaluare un proiect de drumuri de exploatație agricolă.

Toate acestea arată preocuparea autorității publice pentru atragerea de finanțări necesare modernizăhoria paraschivrii infrastructurii locale, Moșnița Nouă fiind o comună periurbană ce are un ritm susținut de dezvoltare rezidențială, dar care nu a putut ține, din lipsă de resurse, pasul în domeniul rețelelor edilitare și al drumurilor interioare cu această dezvoltare.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.