Investiții în gestionarea apei într-o comună de lângă Timișoara

Investiții în gestionarea apei într-o comună de lângă Timișoara

Investiții în gestionarea apei într-o comună de lângă Timișoara.

Numărând peste 2.300 de locuitori și fiind amplasată în apropiere de Timișoara, comuna timișeană Remetea Mare s-a înzestrat, mai ales în ultima generație, cu o infrastructură care să apropie condițiile de locuire de cele specific urbane.

În domeniul gestionării resurselor de apă, spre exemplu, Remetea Mare dispune, împreună cu satul aparținător Ianova, de 32 de kilometri de rețea de apă curentă; nu însă și de o rețea de canalizare, obiectiv care se află de mai multă vreme pe lista dezideratelor locale.

CITEȘTE ȘI: Timișul are, încă, 540 kilometri de drumuri de pământ

După asocierea comunei la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, un nou pas în această direcție a fost făcut de aleși locali în ultimele zile ale anului trecut, prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de dezvoltare a infrastructurii locale de apă uzată.

Potrivit acestora, la Remetea Mare urmează să fie introdusă o rețea de canalizare de aproape 17,2 kilometri, în paralel cu extinderea rețelei de apă curentă și amenajarea stațiilor aferente de pompare, respectiv, tratare a apei.

Investiția este estimată la aproape 35 de milioane de lei (fără TVA) și trebuie realizată pe parcursul a 24 de luni, sursele de finanțare urmând a fi asigurate din atragerea unor fonduri europene și guvernamentale, precum și din contribuția operatorului județean de resort Aquatim.

Cota de cofinanțare pe care și-a asumat-o comuna pentru prima etapă a proiectului se cifrează la 110 mii de lei, fără TVA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *