Investiții din fonduri guvernamentale, într-un oraș timișean. Au fost atrase aproape 15 milioane de lei

În vederea modernizării drumurilor, pentru introducerea de utilități și pentru reabilitarea unei clădiri școlare, orașul Gătaia este beneficiarul a trei finanțări guvernamentale, prin prima ediție a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
În total, au fost atrase aproape 15 milioane de lei.
Lucrarea de asfaltare a drumului comunal DC178, care face legătura din dreptul Dealului Șumig cu satul aparținător Percosova, a fost încheiată și recepționată la sfârșitul anului trecut.
Cel de-a doilea obiectiv finanțat a vizat înființarea rețelelor de apă potabilă în patru sate aparținătoare (Șemlacu Mare, Șemlacu Mic, Butin și Percosova) în care trăiesc circa 1.700 de locuitori.
Prin a treia alocare financiară va fi reabilitat corpul D al Liceului Teoretic Gătaia, respectiv fostul internat de băieți va fi transformat într-un spațiu de învățământ cu șase săli de clasă și două laboratoare.
Prin a doua listă a aceluiași program guvernamental a fost alocat încă un milion de lei necesari pentru construirea a două stații de tratare, în satele Șemlacu Mare și Butin, prin care alimentarea cu apă pe teritoriul administrat se va încheia.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns