Investiţii de şase milioane de euro în două comune timişene vecine

În două comune din cel mai vestic colț al țării, un proiect resuscitat, finanțat prin măsura 3.2.2, a adus investiții în infrastructură în valoare de șase milioane de euro.

Accesat în 2009 de cele două entități teritoriale – Beba Veche și Dudeștii Vechi – care au constituit un parteneriat, respectiv o asociere de dezvoltare intracomunitară, dar neimplementat, după puțină arheologie, prin 2015, s-a descoperit că există bani pentru ca să fie reluat și… așa a fost.

Astfel, de atunci încoace, în comuna Beba Veche se lucrează la introducerea canalizării, practic la înființarea coloanei principale, în lungime de 4,5 kilometri, investiția fiind în proporție de 95 la sută realizată. De asemenea, a fost finalizată și stația de epurare.

În cazul comunei Dudeștii Vechi, prin aceeași investiție s-au realizat asfaltări pe șase kilometri de străzi și modernizarea clădirii destinate activității de after-school.

Trebuie spus că, în cadrul acestui proiect, la Beba Veche nu este prevăzută racordarea gospodăriilor. Extinderea rețelei de canalizare și branșamentele individuale vor fi realizate printr-un alt proiect, din fonduri europene în valoare de un milion de euro, depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), al cărui contract de finanțare urmează să fie semnat în primăvara acestui an.

Prin această etapă investițională se vor completa rețelele de canalizare în satele Cherestur și Pordeanu. De asemenea, în ultima dintre aceste localități se va realiza și o stație de tratare a apei potabile, sătenii confruntându-se cu concentrații de arsen în apa potabilă peste limita maximă admisă. Lucrările la această stație vor demara în primăvară.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns