Investiţii de infrastructură într-o comună din Timiş

Primăvară culturală la Orțișoara

În paralel cu introducerea canalizării se desfăşoară investiţii la carosabil, dar şi la trotuare în satele comunei Orţişoara. Pentru ca acest lucru să fie posibil, edilii au ales soluţia introducerii conductelor de colectare a apei menajere uzate pe ambele părţi ale străzilor.

În evaluare pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, la Ministerul Dezvoltării, dar şi la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), se află un proiect de asfaltare de străzi, pentru o lungime de nouă kilometri, distribuiţi în toate cele patru sate aparţinătoare, respectiv la Orţişoara, Seceani, Călacea şi Corneşti. Cu această investiţie, modernizarea străzilor se va încheia.

Până la ea, se află în curs de realizare în acest an, având finanţarea asigurată de la bugetul local, alţi şase kilometri de străzi din aceleaşi sate. Edilul-şef Aleodor Sobolu a declarat că şi în condiţiile în care, având în vedere situaţia finanţărilor din acest an, nu se vor obţine fondurile pe care primăria contează că le va atrage, bugetul local va permite realizarea, până în 2019, a acestor asfaltări, iar obiectivul local de încheiere a investiţiile publice de infrastructură să fie realizat până atunci.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *