Investiție-record pentru creșterea calității vieții într-o comună timișeană

Comuna Lovrin va avea un nivel de trai mai ridiiat, o dată cu materializarea unei investiții mult-așteptate. Astfel, a fost finalizată licitația pentru introducerea canalizării și realizarea unei stații de epurare, după o investiție de peste 23 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Puhoi de lume la Ruga Timișoarei

În acest sens, a fost semnat contractul de proiectare și execuție, lucrările având o durată de 24 de luni. Lovrinul va dispune, astfel, de o stație de epurare modernă, cu treaptă mecanică și biologică avansată, după o tehnologie ecologică, ce preuspune și o unitate de uscare solară a nămolului provenit din apele uzate.

Finanțarea este asigurată printr-un program european derulat de Aquatim, la care Consiliul Județean Timiș este partener co-finanțator. Concretizarea acestei investiții a fost marcată printr-o întâlnire la căminul cultural din localitate, unde, alături de cetățeni ai comunei și de oficialitățile locale, au participat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și Ilie Vlaicu, directirul general al Aquatim.

Primarul Marius Graur și-a arătat satisfacția pentru reușita acestei investiții, declarând, deja, că lucrurile nu se vor opri aici: ”Am demarat procesul de scriere a studiului de fezabilitate pentru introducerea canalizării și pe celelalte străzi ale comunei, care nu sunt prinse în contractul acesta. Urmează să identificăm sursele de finanțare, pentru  lega toată comuna la canalizare. Toți locuitorii din Lovrin au dreptul la condiții de calitate”.

Totodată, Marius Graur a anunțat că s-a făcut un pas important pentru realizarea unei alte investiții de amploare, una de anvergură pentru întreg județul. Este vorba de centrul de recuperare medicală, pentru care săptămâna viitoare se va semna contractul pentru studiul de fezabilitate. Proiectele de la Lovrin au fost evidențiate și de președintele Consiliului Județean Timiș, prezent la întâlnirea de la căminul cultural.

”Iată că după promisiunile din campania electorală, vin și realizările. Ne bucurăm că putem să ducem la bun sfărșit ceea ce am promis, mai ales că acest proiect va schimba fața mai multor localități, Lovrin, Saravale și Sânpetru Mare. Este evident că aceste realizări vor conduce la un standard de viață mai ridicat, vor genera bunăstare și  o mai bună calitate a vieții. Investiția de acum se adaugă celorlalte proiecte care au fost deja implementate la Lovrin, pentru care primarul Marius Graur merită felicitări”,  a declarat Alin Nica.

Despre proiect a vorbit și directorul Aquatim, Ilie Vlaicu: ”Venim cu o investiție importantă și suntem foarte mulțumiți că am ajuns în siutația de a semna contractul, pentru că astfel de proiecte, mai ales când este vorba și de bani europeni, se nasc foarte greu”.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Investiție-record pentru creșterea calității vieții într-o comună timișeană

Lasă un răspuns