Investiţie pentru îmbunătăţirea alimentării cu gaz în vestul ţării

Bulgargaz

În vederea creșterii siguranței alimentării cu gaze naturale a consumatorilor din vestul țării, respectiv din județele Hunedoara, Arad și Bihor, este oportună construirea unei conducte de transport al gazelor naturale pe direcția Mintia – Brad – Ștei. Aceasta va avea rolul de a conecta conductele de transport al gazelor naturale Cefa – Căpâlna – Beiuș – Ștei cu Simeria – Mintia.

CITEŞTE ŞI: Florin Salam, bătut de interlopi la o nuntă în Italia (Video)

“Prin realizarea acestei interconectări se va asigura în același timp echilibrarea sistemului național de transport (SNT), alimentarea cu gaze naturale a localităților de pe traseul conductei, precum și creșterea flexibilității SNT pentru preluarea vârfurilor de consum din zona de vest a țării.

CITEŞTE ŞI: Ireal! Cutremurul din 28 octombrie, prezis pe Facebook încă din 15 august

Obiectivul de investiţie proiectat se va amplasa pe teritoriul judeţului Hunedoara, în extravilan şi intravilan, pe teritoriile administrative ale localităţilor aparţinătoare comunelor Veţel, Şoimuş, Băiţa, Vălişoara, Luncoiu de Jos, Ribiţa şi municipiul Brad.

Sursele de finanțare sunt asigurate din Fondurile proprii al SNTGN Transgaz SA, iar valoarea contractului este în sumă de 22.455.347,20 lei, fără TVA”, transmite Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara.

Data estimată a finalizării lucrărilor este ultimul trimestru al anului viitor, termenul fiind de 16 luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor, iar acest lucru va avea loc chiar astăzi, la ora 10, la sediul Primăriei Municipiului Brad. Documentul va fi iscălit în prezența conducerii SNTGN Transgaz, a oficialităților județene, a antreprenorului general şi subantreprenorului lucrării.

abonamente noiembrie


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns