Concert la Peştera Româneşti

pestera romanesti

Concertele anuale din Peştera Româneşti, iniţiate în anul 1984, au ajuns anul acesta la ediţia 34, fiind evenimente culturale unice în Europa şi în ţara noastră. La aceste manifestări au participat mii de spectatori, multe orchestre profesioniste, solişti şi dirijori din 35 ţări.

CITEŞTE ŞI: Florin Salam, bătut de interlopi la o nuntă în Italia (Video)

Dr. Constantin Lupu, iniţiatorul acestor evenimente, le-a conceput ca pe o întâlnire a omului cu natura, cu muzica lumii, şi cu minunatul cadru în care au loc audiţiile.

CITEŞTE ŞI: Ireal! Cutremurul din 28 octombrie, prezis pe Facebook încă din 15 august

Sala de concerte a Peşterii Româneşti este o mare catedrală naturală, un Dom uriaş cu acustică unică, oferind publicului meloman trăiri emoţionale de neuitat. Duminică, 28 octombrie, cu începere de la ora 13, în incinta peşterii vechi de o sută de milioane de ani, în care cu 16.000 de ani în urmă au locuit cei dintâi oameni, va răsuna, din nou, muzica.

Programul oferit de Orchestra Filarmonicii din Arad, condusă de Cristian Neagu, cuprinde: Mica serenadă de W.A. Mozart, Cavaleria uşoară de Fr. Supee, Feuer Fest-polka, Auf der Jagd – polka, Plappermaeulchein-polka, Dunărea albastră – vals, Valsul Primăverii de Johann Strauss-fiul, Marele Vals de D. Şostakovici, Uvertura la opera “Nabucco” de G. Verdi şi Radeczky Marsch de Johann Strauss-tatăl. Accesul către Peştera Româneşti se face pe A1 până la coborârea de la Margina, de unde se urmează DN 58 A spre Dobra, Ilia, Deva.

Bifurcaţia spre Româneşti se formează în satul Coşava.
abonamente noiembrie


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns