Investiție de trei milioane de lei într-o comună din Timiş

voiteg 6

Comuna timișeană Voiteg și-a adjudecat un proiect de finanțare guvernamentală prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de aproape trei milioane de lei.

„Cu acești bani se va face extinderea sistemului de alimentare cu apă potabilă și se va înlocui conducta metalică veche și corodată, datând de prin anii 1979-1980, pe cinci kilometri”, a declarat Tudor Marinescu, edilul-șef al acestei unități administrative.

Până atunci, însă, la mare căutare se află tot apa de la cele câteva cișmele din cele două localități componente ale comunei, pe care unii dintre locuitori o cară pe biciclete. „De ce acest lucru?”, întrebăm. Primarul spune că în rândul unora dintre săteni s-a încetățenit ideea că apa din rețea „miroase” și „nu e prea bună”.

Analizele pe care le face cu regularitate operatorul regional, căruia i-au fost încredințate rețele de utilități (apă-canal) dovedesc însă contrariul, ceea ce curge la robinetele din case fiind în parametrii de calitate admiși.

Faptul că va fi o investiție nouă la rețeaua de apă, finanțarea acesteia fiind aprobată, iată, nu poate să fie decât salutat, pentru că în urma acesteia, de această utilitate vor beneficia mai mulți localnici, iar calitatea apei va fi net îmbunătățită.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns