„Învederatul” Robert Șerban deschide Zilele Poeziei la Cărturești

„Învederatul” Robert Șerban deschide Zilele Poeziei la Cărturești

Mini-festivalul Zilele Poeziei la Cărturești se va deschide în Timișoara cu lansarea volumului de poezie „Învederatul”, de Robert Șerban.

Evenimentul va avea loc vineri, 17 martie, de la ora 18, în librăria Cărturești din Piața Victoriei.

Volumul a apărut în 2022, la Editura Cartier. Acesta reprezintă o antologie de poeme din toate cărțile de poezie publicate din 1994 (de când Robert Șerban a debutat), până în momentul prezent.

„Robert Şerban, poet revendicat de generaţia milenaristă a liricii autohtone, deşi, mai degrabă, produs al anilor ’90, îşi dovedeşte pe deplin maturitatea, adăugând cu fiecare volum publicat substanţă şi emoţie într-o paradigmă poetică tot mai concentrată şi mai verosimilă. Poemul şi poetul – mărci înregistrate Robert Şerban – compun o ecuaţie lirică în echilibru stabil, cu variabile şi invariabile șarmante, vitale, spectaculos şi suav revigorante, articulând, pare-se, o poveste fără sfârşit”, remarcă Ioana Cistelecan.

CITEŞTE ŞI: Primăria Timișoara mărește taxele și impozitele

Zilele Poeziei la Cărturești se află anul acesta la a treia ediție și se desfășoară în perioada 16 – 21 martie în câteva librării Cărturești din București, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu, Iași și Chișinău. Evenimentele aduc în prim – plan poezia contemporană, traducerea de poezie, noile direcții tematice în poezie, precum și intersecțiile dintre poezie și alte arte. Ele se adresează cititorilor de poezie de pretutindeni, dar și celor care nu au avut curaj încă să se apropie de ea și care au acum șansa de a o descoperi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *