Invazie de ciori într-o comună timişeană

ciori ghizela

După ce sunt obligaţi din când în când să suporte mirosurile insuportabile cauzate de deponeul ecologic aflat în apropiere, locuitorii comunei Ghizela trebuie să lupte şi cu ciorile care distrug culturile agricole. “Anul trecut am semănat porumb şi imediat terenul s-a înnegrit din cauza ciorilor care au venit să-şi astâmpere foamea.

Au scos boabele cu ciocurile din brazdă, ca să le mănânce. Am fost nevoit ca a doua zi să mai însămânţez o dată ogorul”, ne-a spus un gospodar din comună. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, pe lângă disconfortul de aceste zburătoare, cauzat de zgomot, pagubele produse sunt considerabile, ele fiind nişte veritabile hoaţe: hrana oferită de gospodarii din Ghizela păsărilor şi animalelor din gospodări devine mâncarea lor.

Simona Magdin, viceprimarul comunei, ne-a precizat că din cauza deponeului, tot mai multe ciori îşi fac cuiburile în copaci şi în podurile caselor din comună. Chiar şi turla bisericii romano-catolice a devenit adăpost pentru aceste păsări, care au înfundat şi coşurile sobelor de la mai multe case, expunându-i pe proprietari la riscuri deloc neglijabile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *