Invazie de căpușe, într-o localitate din vestul țării. Zilnic, zeci de copii și animale ajung la medic

Parcurile și zonele verzi s-au umplut din nou de căpușe. Zilnic, zeci de copii, dar și animale de companie ajung la medic. Iar sezonul de ieșiri în natură abia acum începe, așa că specialiștii vin cu o serie de recomandări. Asta pentru a evita îmbolnavirea cu boala Lyme, principalul pericol care vine la pachet cu înţepătura de căpuşă, conform observatornews.ro.

Primăvara este sezonul în care căpușele sunt cel mai periculoase. Iar în Oradea, parcurile dar și zonele limitrofe au fost invadate de aceste mici creaturi.

”În fiecare seară la băiţă noi le facem verificarea şi într-o seară, la o fetiţă am văzut ceva mic, mic şi negru.”

Tânăra are patru copii și chiar dacă are grijă ca iarba să fie tunsă în curte, recent a fost nevoită să ajungă la medic.

”Chiar eu m-am trezit cu o căpuşă în gât. Eu am apelat la medic pentru că eram însărcinată şi era mai mare la mine căpuşa.”

Şi sunt tot mulţi cei care ajung la medic cu astfel de înţepături.

Georgeta Pop, medic pediatru: Mai ales în zonele cu extremităţi, mâini, picioare sau la nivelul scalpului. Trebuie extrase cât mai repede căpuşa acasă sau la medic folosind o pensetă specială cum ar fi aceasta, ca să reducem, riscul de infectare şi de a dezvolta boala Lyme.

O boală care provoacă degenerarea sistemului nervos şi chiar moartea dacă nu este tratată la timp. Pentru a ţine căpuşele la distanţă este bine să vă acoperiţi extremităţile, spun medicii. Chiar dacă pare inestetic, pantalonii trebuie băgaţi în şosete şi indiferent cât de cald este afară să purtaţi o bluză cu mânecă lungă. Ajută şi sprayul împotriva insectelor. Nu doar oamenii sunt expuşi, ci şi animalele de companie, potrivit sursei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns