Invazia auto, încurajată la Timișoara!

masini 1 1

În contextul în care, pe plan mondial, se caută soluții pentru reducerea traficului de autoturisme, din cauza poluării pe care o produc acestea, în urbea de pe Bega, prin politica promovată de administrația locală se încurajează folosirea, de către cetățeni, a mașinilor personale pentru deplasarea în oraș.

În zonele destinate exclusiv pietonilor, s-au dat derogări pentru accesul mașinilor: fie pentru aprovizionarea magazinelor și localurilor care funcționează în acele perimetre, fie pentru părinții care își duc copiii la școală. Profitând de aceste permisiuni, unii șoferi forțează nota și, neținând cont de faptul că zona este intens circulată de pietoni, apasă pedala accelerației fără nici o tresărire că ar putea accidenta vreun trecător. În plus, modificarea unor trasee (cum este de exemplu, în zona Poștei mari) a determinat un aflux impresionant de autoturisme care, la primele ore ale dimineții provoacă blocaje în trafic.

Unii dintre șoferii care se deplasează pe această rută opresc în timpul mersului pentru a-și da jos copiii care se îndreaptă către școlile din zonă. Alții, pentru reuși să treacă mai repede prin intersecție, ignoră culoarea verde a semaforului pentru pietoni, astfel încât aceștia din urmă se află în imposibilitatea de a traversa. Măsurile adoptate de multe orașe din alte state, respectiv un transport public eficient (cu timpi de așteptare reduși și cu mai multe rute de legături între zone) și/sau facilități fiscale pentru cei care renunță la deplasările cu mașina personală în localitate, precum și încurajarea mersului pe bicicletă au demonstrat că prin reducerea numărului de autoturisme pe șosele toată lumea are de câștigat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns