Inundații catastrofale în Europa: cel puțin cinci oameni au murit

inundatii franta

Cel puțin cinci persoane, dintre care trei salvatori care interveneau cu un elicopter pentru ajutorarea sinistraților au decedat în urma inundațiilor puternice și ploilor torențiale produse în regiunea de sud-est a Franței.

Inundațiile de duminică, provocate de ploile puternice din ultimele zile, vin la doar o săptămână după ce alte șase persoane au murit din cauza unor fenomene asemănătoare în aceeași regiune.

CITEȘTE ȘI: Liber la parcare în parc, în centrul orașului Timișoara

Trei membri ai Protecției Civile, care plecaseră cu un elicopter pentru salvarea mai multor locuitori afectați de intemperii în departamentul Var au fost găsiți morți în noaptea de duminică spre luni în apropiere de Marsilia, într-o zonă care nu era plasată sub cod roșu de inundații.

„Cei trei ocupanți ai elicopterului au fost găsiți morți la 01:30 (02:30, ora României, n.r.)” în apropierea municipiului Rove, în regiunea Marsilia, a explicat într-un comunicat ministrul de interne, Christophe Castaner. Acesta a adăugat că va fi deschisă o anchetă pentru a stabili cauza exactă a prăbușirii elicopterului.

De asemenea, două persoane au fost găsite decedate pe Coasta de Azur, regiune puternic afectată de ploile torențiale din ultima perioadă.

Totodată, autoritățile au anunțat că au decis închiderea școlilor în mai multe regiuni din sudul și sud-estul Franței, din cauza inundațiilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *