Introducerea utilităților, o prioritate într-o comună timişeană

În comuna Topolovățu Mare, problema introducerii utilităților nu este încă rezolvată decât parțial. Dacă sistemele de alimentare cu apă au fost realizate în toate cele șase sate componente, cele de canalizare fie se află în curs de execuție, fie nu există încă o variantă de realizare a lor.

CITEŞTE ŞI: Elevii sunt liberi și vineri. Cursurile au fost suspendate pe 24 și 25 ianuarie în toate școlile din ţară

Astfel, în centrul de comună investiția de înființare a rețelei de canalizare se află în derulare, conductele fiind deja postate pe patru dintre străzi, lucrarea urmând a fi finalizată în anul 2020, inclusiv stația de epurare a apelor menajere, intârzierea fiind generată de procedura greoaie de licitație și adjudecare a execuției care s-a întins pe o perioadă de un an și trei luni.

Finanțarea acestui obiectiv se face din fonduri guvernamentale alocate prin prima listă a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de aproape patru milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Mihaela Rădulescu, interceptată de DNA: „Îmi sare ţandăra, inegalitatea dintre mine şi vita aia de Marin…”

Va urma, într-o altă etapă, extinderea canalizării și în unele dintre satele aparținătoare, rețelele urmând a fi conectate la stația de epurare din Topolovățu Mare, dar altele vor rămâne în așteptare, din cauza distanței sau necesitând o altă stație de epurare ori traversarea râului Bega.

O a treia utilitate care urmează a fi introdusă în comuna timișeană este gazul metan, investiție pentru care a fost întocmit studiul de fezabilitate și a fost obținut acordul de racordare.

0 Comments

No Comment.