Întreg Banatul, sub cod portocaliu de furtuni! 24 de ore cu vijelii, descărcări electrice și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, noi avertizări de vreme rea care acoperă aproape întreaga ţară. Banatul este din nou sub cod portocaliu de furtuni, intensificări ale vântului şi chiar vijelii şi grindină.

Avertizarea de cod portocaliu este valabilă de luni, de la ora 10, până marţi, la ora 10. „În vestul ţării vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi şi intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină”, transmit meteorologii.

Vremea rea va continua să ameninţe partea de vest a țării. De marţi, de la ora 10, până joi, de la ora 10, va fi valabil un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. „În intervalul menţionat, îndeosebi în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp”, se arată în informarea ANM.

 

ebihoreanul


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns