Întrebare pentru Dominic Fritz: ce vaccin a primit Ionuț Nasleu?

Principalul subiect al sfârșitului de  săptămână a fost reaprinderea conflictului dintre primarul Dominic Fritz și șeful de la ”Piețe”, Ionuț Nasleu.

Ironia sorții a făcut ca ”scânteia” să plece chiar de la un incendiu, în urma căruia edilul-șef a cerut demisia lui Nasleu. Pentru oricare dintre șefii instituțiilor controlate de municipalitate, gestul primarului ar fi fost unul imperativ: nimeni n-ar fi comentat și s-ar fi supus orbește, în speranța că minimalizează daunele și mai lasă o ușiță deschisă.

Nu a fost și cazul lui Nasleu. Dimpotrivă, într-o sfidare maximă, șeful de la ”Piețe” și-a permis chiar să îl facă ”prost” în spațiul public pe primarul Timișoarei, ca și când cerința lui Fritz nu venea de la șeful cel mare, ci de la un simplu vecin din cartier, supărat că i-a zgâriat mașina. Mai mult, Dominic Fritz susține public că Ionuț Nasleu nu s-a limitat la a-l face ”prost” în public, ci  i-a mai și  trimis niște mesaje private în care șterge cu el pe jos, de rămâi cu capul între urechi, vorba lui Ilie Moromete! Cine și-ar permite așa ceva și, mai ales, ca să rămânem în registrul moromețian, pe ce se bazează?

În mod logic, ca să ai o reacție ca a șefului de la ”Piețe”, trebuie ori să fii prost, ori să ai un as în mânecă.

În cazul lui Nasleu, ce-i drept, umblă vorba că i-ar lipsi vreo două țigle de pe casă, dar prost nu e!

Atunci, rămânem la a doua variantă: asul din  mânecă.

Chiar l-ar putea avea și care ar fi acesta? Traseul personal ar putea da primele indicii, pentru că Nasleu a baletat într-un mod foarte interesant în viața publică, de fiecare data picând în picioare: ofițer SRI, senator PRM, vicepreședinte la ANRP (de unde a plecat cu câteva săptămâni înainte ca aproape toți colegii săi să fie arestați), coleg de lojă cu Gigi Becali, consilier personal al primarului Timișoarei, director la ”Piețe”.

Așadar, a avut o varietate de poziții importante, încă o dovadă a faptului că nu îi lipsesc mai mult de două țigle de pe casă.

Un alt indiciu, și mai relevant, este dat chiar de disputele precedente dintre Fritz și Nasleu.

Cu câteva luni înainte de campania electorală, șeful de la ”Piețe” a scos de la naftalină niște lucruri din trecutul lui Dominic Fritz care au trecut ușor cu vederea.

Astfel, din surse personale (!), Ionuț Nasleu a descoperit că Dominic Fritz nu a lucrat în administrație, așa cum pretindea, ci pentru un fost președinte, Mai mult, Fritz nu ar fi demisionat, ci și-ar fi suspendat temporar locul de muncă.

Iată postarea lui Nasleu, din primăvara anului trecut: ”Dle Fritz, ați fost angajat la Administrația Prezidențială din Germania în perioada 2016-2019. Ați părăsit acel post, dintr-o echipă largă a lui Horst Kohler, cu posibilitatea de a vă întoarce acolo. Așadar, nu printr-o demisie, nu printr-un “sacrificiu” pentru Timișoara, așa cum ați lăsat să se înțeleagă. Dacă nu veți câștiga Primăria, o să părăsiți din nou Timișoara. Sunteți dedicat 100% Timișoarei numai din postura de candidat? P.S. Un jurnalist din Germania mi-a transmis informații suplimentare, și pentru că sunt un om corect, le adaug și eu. Dl Fritz a lucrat pentru fostul președinte Horst Köhler, NU pentru Administratia Prezidențială, fiind transferat apoi la Ministerul Federal pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ). De unde și-a luat concediu fără plată… Cu speranța că va reveni, probabil”.

În cazul de față, mai importantă decât dezvăluirea în sine e modul în care a ajuns Ionuț Nasleu la aceste informații. Cine este ”jurnalistul din Germania” și ce legătură are el cu șeful piețelor din Timișoara?

Ce alte ”informații suplimentare” i-a mai transmis ziaristul german? Nu cumva, acestea se regăsesc și în mesajele private pe care Nasleu i le-a trimis lui Fritz, imediat după ce i s-a cerut demisia? De ce nu a arătat primarul Timișoarei mesajele primite? Erau doar injurii sau existau și ”informații suplimentare”? Ar putea fi acestea asul din mâneca lui Nasleu?

Sunt întrebări al căror răspuns ar face un adevărat spectacol din agenda publică viitoare, mai ales că în mediul politic timișean umblă vorba tot mai mult că Dominic Fritz ar fi vrut să-și dea demisia din funcția de primar. Poate primarul să-l viruseze pe șeful de la ”Piețe” sau Ionuț Nasleu s-a vaccinat? Așteptăm rapelul…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Întrebare pentru Dominic Fritz: ce vaccin a primit Ionuț Nasleu?

  1. Draga Silviu informatiile prezentate public de domnul Nasleu sunt informatii publice pe care le poti obtine, cu usurinta, prin internet surfing daca sti putina germana. Nu este nimic wow. Altceva nu poate avea domnul Nasleu despre primarul Fritz. Cred ca secretul din spatele acestei povesti se afla sub cele doua tigle ce acopera sapca lui Ionut. In rest baletarea prin functii publice importante au facut-o multe personaje pitoresti de pe la noi fara a face parte din armta lui james bond.

    1.  Nasleu sau Naslau o fi de pe la Naslea?  Raspund: A facut un vaccin nou,  „antifritz” ~’antiusere’,impotriva nepriceperii si parvenitismului!

Lasă un răspuns