Într-un oraș din vestul țării credincioșii așteaptă cu groază duminica. Biserica îi terorizează cu boxele

Într-un oraș din vestul țării credincioșii așteaptă cu groază duminica. Biserica îi terorizează cu boxele

Într-un oraș din vestul țării credincioșii așteaptă cu groază duminica. Biserica îi terorizează cu boxele

Sătui de decibelii care au depășit limitele din Legea zgomotului 121/2019, mai mulţi credincioşi au făcut plângere la poliţie şi pe un site de petiții motivând că biserica din oraş îi terorizează cu boxele.

Se întâmplă în cartierul din Calea Aradului, Oradea, acolo unde locatarii blocurilor se plâng că aşteaptă cu groază duminica.

Motivul: zgomotul produs peste weekend şi cu ocazia sărbătorilor religioase de difuzoarele scoase în faţa Bisericii Sfântul Mucenic Sebastian pentru popularizarea slujbei religioase.

Mai exact, peste 67 decibeli, nivel care, potrivit riveranilor, depășește limitele din Legea zgomotului 121/2019.

CITEȘTE ȘI: Scandal pe Codul Rutier. Liderii coaliției au decis amânarea votului până la toamnă. Ciolacu: Avem cele mai multe decese din Europa

„Volumul la boxe e atât de mare încât nu poți să te odihnești în propria casa deoarece te trezește sunetul slujbei din somn, chiar dacă toate geamurile apartamentului sunt închise şi chiar dacă apartamentul se afla la o distanță de 200-300m de Biserica (nu mai discut despre apartamentele aflate în imediata vecinătate).

Slujba trezește inclusiv bebelușii din somn (care au o nevoie atât de mare de somn!). Oamenii nu se pot odihni după o săptămână de muncă pentru că aceasta Biserica îi obliga să asculte slujba în propria casă, fără voia lor, chiar daca toate geamurile sunt închise.(…)

Cerem autorităților rezolvarea urgentă a acestei situații. Bunul simț şi respectul pentru ceilalți nu ar trebui să fie selectiv şi respectarea dispozițiilor normelor de liniște publică nu ar trebui să fie aplicate selectiv”, spun locatarii care au lansat şi o petiţie online care poate fi citită integral AICI.

Potrivit presei locale, orădenii ar fi sesizat şi poliţia, dar preotul s-ar fi disculpat afirmând că, la cererea vecinilor, a redus volumul difuzoarelor cu 75%, iar zgomotul nu ar mai trebui să îi deranjeze, conform antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *