Într-o comună timişeană s-a întâmplat minunea… Toate străzile au fost asfaltate în doar un an. La robinetele localnicilor curge apă ozonificată

alios 1

Străzile unei comune timişene sunt, în fine, asfaltate, iar „minunea” s-a întâmplat într-un singur an, cel în care ne aflăm. Este vorba despre toate cele trei localităţi, incluzând, cu alte cuvinte, centrul de comună Maşloc, Alioşul şi Remetea Mică.

În această perioadă se mai lucrează doar la Alioş, la podeţele pentru accesul la gospodăriile din localitate, precum şi la trotuare, după care se vor monta semnele de circulaţie şi vor fi trasate marcajele pe partea carosabilă.

podet

„În cadrul acestui proiect, finanţat prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală, am reuşit să asfaltăm 15 kilometri de străzi. Suntem foarte mulţumiţi de modul în care a lucrat constructorul, deşi atunci când am aflat că firma câştigătoare este una oarecare, din Piteşti, iar pe locul al doilea s-a clasat o companie foarte cunoscută, ne-am pus anumite semne de întrebare.

Personal, nu sunt foarte mulţumit de sistemul electronic de achiziţii publice, deoarece, în cazul în care o lucrare este adjudecată de o firmă din altă zonă a ţării şi nu se ţine de treabă, nu ne putem plânge Consiliului Judeţean pentru ca acesta să ia măsuri, neavând pârghiile pentru a interveni.

Dar am avut mare noroc, pentru că lucrările s-au executat impecabil, începând de la straturile de pietriş care au fost consistente şi bine tasate, până la asfaltul care a avut atât grosimea proiectată, cât şi calitatea corespunzătoare. Am fost foarte atenţi la aceste aspecte şi nu avem nimic să-i reproşăm constructorului„, susţine Ionel Lupu, primarul comunei Maşloc.

 

Final de investiţie şi în cazul reţelei de apă cu… ozon

La Alioş este aproape de încheiere şi investiţia în reţeaua de alimentare cu apă potabilă. În jur de 60 de gospodării sunt deja racordate, iar operaţiunea continuă. În acest caz este vorba despre o investiţie cu o durată de execuţie mai lungă, fiind începută în urmă cu doi ani.

Este interesant faptul că apa nu este tratată prin clorinare, aşa cum se procedează în majoritatea localităţilor, ci prin ozonare, o metodă considerată mai eficientă în procesul de dezinfectare, dar şi mai sănătoasă pentru consumatori.

E o soluţie tehnică mai costisitoare, dar mai modernă. Totuşi, există şi o instalaţie de clorinare, însă doar ca o variantă de rezervă, în eventualitatea în care se defectează cea care ozonează apa pentru a o face bună de băut.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Într-o comună timişeană s-a întâmplat minunea… Toate străzile au fost asfaltate în doar un an. La robinetele localnicilor curge apă ozonificată

  1. Grozav, imagini din astea am tot vazut prin anii ’60-’70 ai secolului trcut. Si pe atunci se asfalta si se racorda si se dezvolta… si ce a iesit? Satu-i sat, nu poti sa faci oras din el, dupa cum cainele-i caine si nu lup. Dar in felul acesta se umplu paginile Renasterii si cativa se bucura si sunt mandri de „ritmul de dezvoltare”. Sa fim cinstiti, care-i farmecul la toata propaganda asta…???

    1. Esti un mare bou Ion Bumbu!
      Chiar daca ,,satul e tot sat,, este normal ca in 2017 sa aiba ,,dotari,, de oras…ca si aia care traiesc la sat, sunt tot oameni, iar multi dintre ei sunt ,,mai oameni,, decat tine si multi alti ,,carcotasi,, asa cum esti tu!

  2. Apa care nu are presiune și care pute a tevi de plastic și de fapt care nu e pt tot satul și uite asa ,de scos ochii aliosenilor pt ce nu ati facut în 27 de ani. V-ați mai trezit si cu semnele de circulatie care pe cine sa îndrume , doua carute si trei biciclete din cinci in sapte zile când vor trece . Ați rezolvat tot si acum hai la pus indicatoare pt cine si treceri de pietoni nu marcati că trec pietomii la greu , dar aici e cașcavalul le invatati repede pe astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *