Într-o comună timişeană, rețelele de utilități sunt funcționale, dar cu probleme

functio

În mare parte, cei peste 2.000 de locuitori ai localității-reședință de comună Voiteg au toate condițiile asigurate ca să trăiască la fel ca la oraș.

Când afirmăm aceasta ne referim la existența asfaltului pe străzi și a utilităților (rețele de apă, canalizare și gaze, chiar dacă alimentarea cu acestea din urmă are perioade de sistare a furnizării).

Și celelalte două utilități au însă neajunsurile lor, generate fie de faptul că nu toate gospodăriile au fost branșate la sistemul de canalizare ori că, în prezent, se execută reabilitări ale rețelei, ca în cazul celei de alimentare cu apă.

În privința racordării la rețeaua de evacuare a apelor uzate, trebuie spus că aceasta este funcțională și că există cămine de branșament în fața tuturor caselor, dar și că doar 300 de gospodării, dintr-un total de 500, s-au branșat până acum, adică 60-65 la sută.

În cazul rețelei de alimentare cu apă, se află în curs de execuție reabilitarea acesteia pe patru kilometri de străzi, lucrare prin care conductele vechi metalice sunt înlocuite cu altele noi, din PVC.

Investiția realizată de operatorul regional de apă-canal Aquatim se va finaliza în primăvara anului următor, conform termenului avansat de primarul Tudor Marinescu.

Toate acestea arată că, deși există rețele funcționale de utilități, mai e nevoie de ceva răbdare a consumatorilor până la rezolvarea problemelor legate de acestea…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns