Într-o comună timișeană „nebunia” dezvoltării rezidențiale abia a început

bucovat 5

În materie de dezvoltare rezidențială, despre comuna Bucovăț nu se poate spune că a cunoscut boom-ul imobiliar din anii 2007-2008, curmat apoi de criza financiaro-bugetară care a urmat.

Acum însă se află pe valul interesului investitorilor în acest sector. Faptul este demonstrat și de ritmul în care sunt solicitate și eliberate noi autorizații de construire.

CITEȘTE ȘI: Crimă pasională în vestul țării. Un tânăr de 23 de ani și-a împușcat iubita în barul în care lucra aceasta, iar ulterior s-a sinucis!

Încă nu a fost atins cel de la Moșnița, dar localitățile componente Bucovăț și Bazoșu Nou vin puternic din urmă.

Cu 311 autorizații emise anul trecut, comuna timișeană se clasează printre unitățile teritoriale cele mai dinamice din județ în acest domeniu. Până în prezent există la Bucovăț aprobate nouă planuri urbanistice de zonă, iar primăria va mai elabora și ea unul.

Strategia edililor a avut în centrul ei ideea că sunt suficiente locuri de muncă dincolo de Bega, încât pe teritoriul acestei comune să fie promovată doar o expansiune rezidențială, pentru ca în final cele două sate aparținătoare mult extinse să se constituie într-o oază liniștită de locuit.

„Nebunia” construcțiilor noi însă abia a început, pentru că Bucovățul este o zonă neexploatată până în prezent în acest domeniu.

Prețurile atrăgătoare de doar 25-30 de euro pe metru pătrat o propulsează în topul primelor locuri preferate din zona periurbană a municipiului Timișoara pentru edificarea unei locuințe.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *