Într-o comună timişeană, drumurile din noile zone de locuit așteaptă asfaltul

Pe a doua listă a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), o comună timișeană figurează cu o singură poziție aprobată, respectiv cu o finanțare de 939 de mii de lei pentru modernizarea iluminatului public stradal, adică pentru înlocuirea actualelor lămpi cu altele mai eficiente și mai puțin consumatoare de energie, cu LED-uri.

Acesta este unul dintre cele două proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării de către administrația locală din Bucovăţ. Primarul Tiberiu Jivan spune că finanțarea e bine-venită, deși și-ar fi dorit mai mult să primească undă verde proiectul de extindere a infrastructurii rutiere moderne în noile cartiere de locuit.

E de menționat că unitatea teritorială a fost reînființată în anul 2007, pornind la drum cu un modest „buget-cadou” de la Consiliul Județean Timiș. În această perioadă, comuna s-a dezvoltat atât în zona sa rezidențială, cât și în cea publică.

Deși, în prezent, veniturile proprii ale administrației locale, ca urmare a acestei dezvoltări, sunt de circa două milioane de lei, acești bani nu ajung pentru investițiile de anvergură necesare în cele două localități componente.

Primarul și-ar fi dorit drumuri asfaltate în noile zone rezidențiale, ceea ce ar fi dat un impuls și mai puternic dezvoltării în acest domeniu, cel al locuințelor. De fapt, proiectul însemna tot ce este necesar pe noile străzi: carosabil asfaltat, șanțuri pluviale, trotuare, podețe de acces în gospodării.

Cum finanțarea guvernamentală nu a venit, cei care au construit case aici trebuie să mai aștepte. Poate că proiectul edililor din Bucovăț, va fi privit cu alți ochi la runda următoare de finanțare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Într-o comună timişeană, drumurile din noile zone de locuit așteaptă asfaltul

Lasă un răspuns