Într-o comună timișeană, dragostea înflorește în ”Pomul de Mai”

Într-o comună timișeană, dragostea înflorește în ”Pomul de Mai”

În ciuda revoluției industriale și tehnologice care acaparează comunități tot mai largi, în unele așezări bănățene continua să se facă eforturi pentru menținerea tradițiilor și obiceiurilor transmise din generație în generație.

Un exemplu grăitor de păstrare a identității locului poate fi întâlnit la Otelec, unde în fiecare an se desfășoară un eveniment care readuce în prim-plan motive întâlnite în simbolistica românească: prietenia, primăvara și dragostea.

Vorbim de ”Pomul de Mai”, simbol al motivelor enumerate mai sus, care se păstrează de peste 30 de ani în comuna Otelec. Tradiția spune că tinerii curtau fetele gata de măritat din sat, lăsând un buchet de flori în fața casei, semn al iubirii pe care le-o poartă.

CITEȘTE ȘI: Performanță uriașă pentru handbaliștii Juniori 3 de la CS Giroc-Chișoda! (galerie foto)

Și astăzi tradiția se păstrează, însă din cauza pandemiei, buchetele s-au depus simbolic la școală, la biserică și la primărie.

Prezentă la evenimentul din acest an, Silvia Fechete, primarul comunei, se declară o susținătoare a unor astfel de manifestări care amintesc de specificul locului și de obiceiurile noastre: ”Cred cu tărie că doar prin păstrarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor specifice fiecărei etnii nu se vor pierde valorile lăsate de înaintașii noștri! Felicit tinerii pentru implicare și devotament!”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *