Într-o comună timişeană, aproape ca-n… Beverly Hills

jebel1

Aflat în apropierea studiorilor cinematografice de la Hollywood, orașul Beverly Hills este cunoscut pentru grădinile aranjate, străzile îngrijite, dar și pentru… persoanele neobișnuite care circulă prin urbe.

Comuna timișeană Jebel pare să se apropie de acest… standard, dar la scară mai mică.

Multe persoane cu… personalitate umblă pe străzile comunei, după ce găsesc o scăpare de la Spitalul de Psihiatrie Jebel, animând comuna. Pe de altă parte, mulți localnici au renunțat să mai cultive ceapă în grădini, punând în schimb gazon și flori, iar în multe curți au început să apară… piscinele.

”Sunt localnici tineri, fie veniți și stabiliți aici, fie cei care au moștenit casele. Ei au altă viziune, își aranjează curtea cu gazon și plante ornamentale.

Este o evoluție firească”, spune Sabin Bociu, primarul comunei. Casele din Jebel au teren generos, ceea ce le-a permis unor localnici să obțină sume frumoase prin vânzarea unor parcele. Și prețurile sunt pe măsura faimei comunei. De curând, o casă la șosea s-a vândut cu 90.000 de euro, terenurile având prețul de 10 euro metrul pătrat.
Animație prin comună

Chiar dacă locuitorii comunei nu au prin preajmă studiouri cinematografice, au în schimb Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel, ai cărui pacienți le animă din când în când atmosfera. De pildă, în urmă cu câțiva ani, un bărbat ”scăpat” de la Jebel a intrat în primărie cu un ziar făcut sul în care spunea că are un cuțit.

Angajatele din biroul unde a ajuns bărbatul s-au refugiat, speriate într-un colț. Atmosfera a fost într-un final ”dezamorsată” de polițiști, care au constatat că individul nu avea nici un cuțit.

Pentru un alt pacient al spitalului, care a ajuns la primărie, neștiind exact ce dorește, au intervenit mascații. Monotonia din Jebel nu este însă spartă doar de pacienții de la spital, ci și de unele personalități politice din Capitală. În 2016, la Jebel a ajuns și Liviu Dragnea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Într-o comună timişeană, aproape ca-n… Beverly Hills

  1. Ce bine ca la Beverly Hills nu se citeste Renasterea, altfel s-ar simti aia jigniti de comparatia din articolasul de mai sus. Acum mai ramane sa comparam Baile Calacea cu Karlovy Vary sau Buziasul cu Baden-Baden. Mare-i gradina ta, Doamne…

Lasă un răspuns