Într-o comună din Timiş, viaţa decurge… altfel

Gospodarii publici au felurite moduri de gândire. Unii taie copaci, alții plantează. Am cunoscut și dintre cei care au scos prunii din fața primăriei, ca să amenajeze pe acel loc un parc, pe care nu l-au mai făcut însă. De asemenea, dintre cei care preferă asfaltul în locul ierbii care trebuie cosită.

Există însă edili care vor ca localitățile lor să aibă pe străzi veritabile grădini cu pomi fructiferi. Mici livezi în fața sediilor administrațiilor publice din mediul rural sau în apropierea lor am văzut, e drept că nu în multe locuri, dar acestea există. Meritul cine știe al cui o fi fiind, al vreunui proprietar de altădată, a cărui casă a devenit primărie.

La Cenad, lucrurile par puțin diferite. Primăria funcționează în casa unui paore bănățean pe cinste. Edilii de aici nu numai că au păstrat acareturile, dar le-au dat diverse destinații, după cum vremurile s-au schimbat.

Partea special de remarcat însă vine din transformarea grădinii acelei foste case într-o livadă, de către actualii gospodari ai comunei. La Cenad, dacă privești din curtea primăriei, vezi această înșiruire la ață de pomi tineri în mijlocul căreia tronează un turn de apă.

Ce-i frumos nu poate să nu placă și altora. Dar acest lucru nu pare suficient – având în vedere că sunt atâtea curți de primării lipsite de viață și de frumusețe – dacă nu molipsește.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Într-o comună din Timiş, viaţa decurge… altfel

  1. Sa nu uitam ca avem un primar ce are si singe de neamt in venele sale.si fara suparare noi romanii am avut mult de invatat in ceea ce priveste.a fi gospodar.harnic si cinstit de la nemtii din Cenad.

  2. paore inseamna afi un taran gospodar adevarat ,care nu face politica si care are grija de ograda lui in care oameni traiesc ,muncesc
    ,platesc impozite si ar vrea ca,comuna lor[ograda primarului] sa fie curata frumoasa si ca cei ce trec pe aici sa ne laude si sa duca numele Cenadului peste tot in lume.Si nu uitatui asta depinde si de oameni Cenadului!!!!

  3. La mii de km. de Cenadul unde m-am nascut ma bucur tot timpul cind citesc ceva despre Cenad.
    Multa sanatate Cenazenilor!

  4. Eu sint mindra ca traiesc la Cenad cea mai frumoasa comuna este aici unde mam nascut si am invatat si avem un primar foarte bun care este intelegetor si ajutor pentru oamenii satului…

Lasă un răspuns