Interzicerea manelelor la Timișoara este discriminare. Avertisment pentru Robu

robu 24 ferb

CNCD a decis că intenția de a interzice manelele la Timișoara reprezintă discriminare, astfel că Nicolae Robu a primit avertisment contravențional.

Printre deciziile adoptate miercuri de Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării se află și una legată de intenția de a interzice manelele la Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Unde și în ce condiții sunt obligatorii masca de protecție și măsurarea temperaturii. Ce categorii sunt exceptate

„Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7-1 voturi”, arată CNCD într-un comunicat.

Anul trecut, primarul Nicolae Robu a dispus interzicerea interpretării şi difuzării manelelor şi folosirea grătarelor în aer liber pe domeniul public din Timişoara, precum şi practica anunţării de dedicaţii. Potrivit unei note interne semnată de Nicolae Robu, adresată structurilor Primăriei Timişoara, decizia a fost luată având în vedere „unele lucruri neavenite” petrecute în oraş.

„Având în vedere unele lucruri neavenite, petrecute în oraşul nostru la diverse evenimente, se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al municipiului Timişoara, în aer liber, precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită. Se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, a grătarelor, proţapurilor şi altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum şi degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensităţi deranjante”, se arăta în nota internă.

Nota internă a fost transmisă Societăţii „SC Pieţe SA”, Biroului Autorizare Activităţi Comerciale, Biroului Organizare Evenimente şi Poliţiei Locale şi, spre ştiinţă, tuturor structurilor Primăriei Municipiului Timişoara şi subordonate/ aparţinătoare.

sursa: digi24.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Interzicerea manelelor la Timișoara este discriminare. Avertisment pentru Robu

  1. Este de necrezut cât de departe am ajuns în România : primarul Timișorii nu are voie să interzică muzica de cea mai joasă speță, nu neapărat cântată doar de rromi, iar președintele țării este amendat de CNCD condus de un maghiar(nu sunt sigur că Asztalos nu ar fi chiar și el rrom!) pe motiv că ar fi jignit maghiarii …

  2. Excelent!Este interzis sa interzici!Adica de ce sa interzica manelele?Mie nu imi place jazz,si chiar este o minoritate care intelege si apreciaza acest gen muzical insa,pentru aceasta minoritate vezi doamne CULTA,s-au insirat scaune in fata Operei,sa nu ii doara picioarele pe amatorii acestui gen muzical,si 3 zile au fost boieri pe domeniul public,anul trecut.Lasati ifosele,ca toti ,indiferent de educatie,la petreceri,va suflecati manecile si va rupeti in figuri la manele,dupa un anumit grad de alcoolizare.!Foarte bine ,ma bucur de verdict!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *