Final de sezon sub panou, start în pregătirea următoarei stagiuni. Priorităţile echipei Baschet SCM Timişoara

Dragan Petricevic baschet

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a constatat imposibilitatea continuării Ligii Naţionale din cauza pandemiei de Covid-19 şi a dispus cu unanimitate de voturi încetarea sezonului 2019-2020 cu clasamentele în vigoare la data suspendării competiţiilor de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din 12 martie fără decernarea titlurilor de campioană.

CITEȘTE ȘI: Unde și în ce condiții sunt obligatorii masca de protecție și măsurarea temperaturii. Ce categorii sunt exceptate

„Constatăm cu multă tristeţe că s-a ajuns la acest deznodământ. Dar această tristeţe nu se compară cu sentimentul de părere de rău care ne încearcă referitor la situaţia prin care trece întreaga omenire din cauza pandemiei actuale. În continuare, gândul nostru se duce spre victime, spre bolnavi, spre medici şi spre ceilalţi oameni implicaţi în această luptă împotriva pandemiei. În această situaţie, activitatea noastră nu se află în prim-plan, dar în acelaşi timp nu vreau să accept ideea că sportul nu este o activitate importantă în ceea ce priveşte viaţa şi sănătatea unei naţiuni. Am văzut preşedinţi ai unor ţări care au declarat că revenirea la activităţile sportive organizate, nu doar la cele practicate în mod individual cu scop de recreere, reprezintă o prioritate în viaţa unei societăţi. Ca atare, ne gândim şi noi din acest moment, în sensul în care acceptăm şi înţelegem necesitatea unei opriri, să începem pregătirea în vederea continuării acestei activităţi pentru sezonul viitor. Începând de acum, munca noastră se împarte în două direcţii. Dispare partea legată de deplasări, de organizare de meciuri, de competiţii, dar la fiecare final de sezon, indifierent dacă acesta se petrece acum sau la sfârşitul lunii, cum trebuia să fie dacă s-ar fi jucat conform programării iniţiale, sunt aceleaşi sarcini de care trebuie să ţinem cont, şi anume încheierea relaţiilor de natură financiară, organizatorică şi de logistică cu toţi participanţii la activitatea sportivă care se află la final de contract. La unii este vorba despre sfârşit de contract, iar la alţii despre sfârşit de contract cu renegociere pentru continuarea lui. La fiecare club există sportivi care au relaţii contractuale şi pentru sezonul următor sau chiar pentru mai multe sezoane în faţă. Având în vedere că o mare parte dintre sportivi sunt la casele lor, ne vom concentra pe această parte administrativă care înseamnă înainte de toate organizarea plecării celor doi jucători americani aflaţi la Timişoara, iar în perioada imediat următoare vom începe negocierile şi renegocierile cu privire la alcătuirea unui lot pentru sezonul următor”, a declarat Dragan Petricevici, managerul secţiei de baschet şi liderul staff-ului tehnic al „leilor” din Banat.

Sectorul juvenil şi relaţia cu suporterii se află pe lista priorităţilor.

„Există două lucruri de care doresc să ne ocupăm cu foarte multă atenţie în viitor – sectorul juvenil şi relaţia cu suporterii. La primul dintre ele mă refer la toate acţiunile pe care le vom lua împreună cu antrenorii Radenko Toroman şi Petru Czmor, care de altfel îşi fac treaba foarte bine. Împreună cu ei vom gândi şi vom dezvolta unele direcţii noi în ceea ce priveşte selecţia la grupele de vârstă U16 şi U18. În ceea ce priveşte al doilea obiectiv, relaţia cu publicul, ne propunem mult mai multe acţiuni în primul rând prin intermediul reţelelor de socializare, oferind mult mai multe informaţii şi un conţinut mai bogat. Avem pregătite anumite acţiuni şi în curând vom oferi mai multe informaţii despre ele. Doresc să mulţumesc în numele întregii secţii de baschet tuturor suporterilor şi simpatizanţilor echipei şi jocului de baschet, precum şi tuturor timişorenilor care au fost alături de noi, presei timişorene pentru o colaborare fair-play şi nu în ultimul rând partenerilor din mediul privat care au fost alături de echipă. Faptul că nu am putut să ne luăm rămas bun de pe teren ne obligă să revenim mai puternici şi mai bine pregătiţi în sezonul următor şi să le oferim în continuare suporterilor noştri motive de mândrie. Mereu am considerat că timişorenii nu sunt suporteri de rezultat şi că mai mult contează atitudinea de pe teren decât doar victoria, iar la acest capitol al atitudinii consider că am stat destul de bine, cu o menţiune, că mereu se poate şi mai bine”, a mai spus Dragan Petricevici.

În sezonul 2019-2020, Baschet SCM Timişoara s-a calificat în faza Top 6 a Ligii Naţionale şi a evoluat la turneul final al Cupei României.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *