Interes pentru investiţii în petrol, într-o comună din Timiş

Când eşti gata cu infrastructura, ai toate motivele să răsufli uşurat şi să-ţi aduci aminte zâmbind chiar şi de lucrurile nu tocmai plăcute de pe acest parcurs. E şi cazul edilului-şef din Şandra, Luchian Savu, care spune că primul proiect dedicat acestui capitol a fost întocmit în 2005.

Primăria, pe fondul situaţiei moştenite, a haosului care domnea în comună, a trebuit să clarifice o serie de aspecte, a avut de intabulat terenuri, drumuri şi clădiri şi de rezolvat alte asemenea chestiuni administrative.

Apoi, s-a continuat, av.ndu-se mereu în vedere ordinea normală de succesiune a acestor investiţii. O primă măsură, care astăzi se dovedeşte a fi fost inspirată, a fost introducerea unei părţi din păşune în intravilan. Apoi s-a întocmit Planul general urbanistic (PUG) şi Planurile urbaniste de zonă (PUZ), pentru cele două perimetre de dezvoltare, cel rezidenţial şi cel industrial.

„Şandra se numără printre puţinele comune timişene care au un PUG aprobat şi o strategie de devoltare pe termen mediu şi lung”, a declarat primarul. În condiţiile în care lucrările mari de infrastructură sunt încheiate, există în continuare nişte aşteptări.

De exemplu, să se spargă gheaţa şi un investitor să amplaseze primul obiectiv economic în PUZ-ul industrial. E de menţionat că mare parte din populaţia feminină a celor două localităţi componente ale comunei, Şandra şi Uihei, muncesc mai mult pe afară. Acasă, gospodari pe la casele lor, sunt mai ales bărbaţii.

În privinţa dezvoltării comunei nu e lipsit de importanţă nici interesul de dată recentă manifestat pentru investiţiile în petrol, după ce ani la rând localnicii au asistat la restrângerea activităţilor Petrom în zonă.

Toate acestea coroborate dau o doză optimistă perspectivelor de dezvoltare a acestei comune situate pe la mijlocul distanţei dintre două oraşe, Timişoara şi Sânnicolau Mare.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns