Intenții și dorințe investiționale într-o comună timişeană

foeni

Administrațiile publice locale timișene au pe agenda investițională proprie obiective mai mari sau mai mici, dar de interes pentru cetățeni.

Nu întotdeauna, însă, chiar dacă există banii alocați în acest scop, realizarea acestora este lină și fără poticneli. Astfel, primăria din Foeni a achiziționat o proprietate vecină cu sediul său, pentru a realiza aici un parc și o grădiniță nouă, în prezent instituția preșcolară funcționând într-o parte din castelul Mocioni, monument istoric, care în prezent are destinația de cămin cultural și bibliotecă.

Pentru parc există și banii necesari, dar nu se poate demola încă ruina casei de pe acest teren, fără avizul comisiei de patrimoniu de la Timișoara, aceasta aflându-se în zona de protecție a monumentului amintit. Cât despre noua grădiniță, obiectivul pare de nerealizat cu forțe proprii, bugetul local fiind insuficient să-l susțină.

În schimb, prin finanțare locală se află în execuție șanțurile pluviale la străzile asfaltate și se dorește realizarea unui teren artificial cu nocturnă pentru jocuri sportive. Cum drumul de la bune intenții la realizări e plin de neprevăzut, tenacitatea pare o condiție (fără de care nu se poate) pentru îndeplinirea obiectivelor propuse.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns