Inteligenţa artificială şi şofatul trec la o nouă generaţie

Un sistem hardware şi software folosind reţele similare celor neuronale pentru conducerea automată, putând detecta potenţialele pericole din trafic, incluzând intenţia pietonilor de a trece strada sau identificarea unor obiecte, este în curs de realizare de către compania Continental.

La salonul auto din Shanghai, China, Continental a prezentat deja o platformă de modelare vizuală asistată de inteligența artificială (AI), rețelele neuronale și metodele de învățare avansată automată, pentru a îmbunătăți tehnologiile tot mai dezvoltate ale senzorilor.

Ingineri timişoreni, implicaţi în proiect

La cea de-a cincea generație a camerei multifuncționale dezvoltate de Continental lucrează inclusiv echipe de ingineri din Timişoara, dar şi din alte oraşe ale României în care concernul german din sectorul automotive şi-a extins activitatea.

„Inteligența artificială joacă un rol important în preluarea sarcinilor umane. Cu software-ul AI, vehiculul poate interpreta situații de trafic, chiar complexe și imprevizibile – nu mai este vorba despre ceea ce se află în fața mea, ci despre ceea ce ar putea fi în fața mea. Vedem inteligența artificială ca o tehnologie-cheie pentru conducerea automată. Această tehnologie face parte din viitorul automobilelor”, spune Karl Haupt, șeful departamentului Advanced Driver Assistance System la Continental.

0 Comments

No Comment.