Inteligenţa artificială şi şofatul trec la o nouă generaţie

continental 4

Un sistem hardware şi software folosind reţele similare celor neuronale pentru conducerea automată, putând detecta potenţialele pericole din trafic, incluzând intenţia pietonilor de a trece strada sau identificarea unor obiecte, este în curs de realizare de către compania Continental.

La salonul auto din Shanghai, China, Continental a prezentat deja o platformă de modelare vizuală asistată de inteligența artificială (AI), rețelele neuronale și metodele de învățare avansată automată, pentru a îmbunătăți tehnologiile tot mai dezvoltate ale senzorilor.

Ingineri timişoreni, implicaţi în proiect

La cea de-a cincea generație a camerei multifuncționale dezvoltate de Continental lucrează inclusiv echipe de ingineri din Timişoara, dar şi din alte oraşe ale României în care concernul german din sectorul automotive şi-a extins activitatea.

„Inteligența artificială joacă un rol important în preluarea sarcinilor umane. Cu software-ul AI, vehiculul poate interpreta situații de trafic, chiar complexe și imprevizibile – nu mai este vorba despre ceea ce se află în fața mea, ci despre ceea ce ar putea fi în fața mea. Vedem inteligența artificială ca o tehnologie-cheie pentru conducerea automată. Această tehnologie face parte din viitorul automobilelor”, spune Karl Haupt, șeful departamentului Advanced Driver Assistance System la Continental.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *