Inteligenţa artificială poate prezice inundațiile cu o săptămână înainte

Inteligenţa artificială poate prezice inundațiile cu o săptămână înainte

Inteligenţa artificială poate prezice inundațiile cu o săptămână înainte

Google anunţă că a reuşit să folosească inteligenţa artificială pentru a prezice inundaţiile cu până la şapte zile în avans, transmite news.ro, citat de observatornews.ro.

Istoric, inundaţiile sunt unele dintre evenimentele naturale dificil de intuit, în special în cazul majorităţii râurilor, care nu au indicatoare de debit.

Cu ajutorul învăţării automate, instruite cu date relevante, inclusiv evenimente istorice, măsurători ale nivelului râurilor, altitudinii şi terenului, cercetătorii Google au putut să realizeze predicţii corecte în ceea ce priveşte inundaţiile.

Compania a construit modele cu un mare nivel de precizie pentru anumite zone punctual, dar speră să utilizeze aceste tehnici şi la scară globală. În medie, AI-ul a prezis inundaţiile cu cinci zile înainte, însă, în unele cazuri a reuşit să facă acest lucru şi cu şapte zile mai devreme.

Au fost realizate predicţii precise ale inundaţiilor în 80 de ţări

Cu această tehnologie, au fost realizate predicţii precise ale inundaţiilor în 80 de ţări, cu o populaţie totală de 460 de milioane de oameni.

CITEȘTE ȘI: Încă o prosteală pentru timișoreni! Administrația Fritz construiește în zona Calea Girocului o parcare electorală, dar ilegală

Previziunile au fost implementate în cadrul unora dintre aplicaţiile companiei, precum Google Search, Google Maps şi au fost emise avertizări locale prin intermediul notificărilor de Android.

Tehnologia folosită a fost prezentată şi în revista ştiinţifică Nature, ceea ce îi conferă o mai mare greutate, nefiind una dintre obişnuitele exagerări ale companiilor mari.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Inteligenţa artificială poate prezice inundațiile cu o săptămână înainte

  1. fiecare denumeste ca Inteligenta Artificiala ce-i trazneste prin cap. si doara John Searle(ala cu experimentul teoretic cu camera chinezeasca) le-a explicat la Talks at Google ca exista inteligenta artificiala intrinseca si inteligenta artificiala relativa la observator. altfel, orice modelare cu sau fara AI care prezice cu suficienta utilitate ceva e binevenit. intre timp se mai lauda si google cu „ai” dupa ce au dat-o de (b/g)ard in diverse feluri inclusiv „ideologic”. si in mod sibtil ne reaminteste si de Prosteala Verde cu ocazia asta. spalare pe rumegus.

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *