Întâlnire cu Slađana Nina Perković la Bufnițe

Întâlnire cu Slađana Nina Perković la Bufnițe

Librăria independentă La Două Bufnițe (Timișoara, Piața Unirii nr. 11, intrare de pe Matei Corvin) organizează marţi, 15 noiembrie, la ora 19, o întâlnire cu scriitoarea Slađana Nina Perković.

”Invitată la cea de-a treia ediție a Rezidenței Literare La Două Bufnițe care are loc luna aceasta la Timișoara, vă propunem o întâlnire în care să o cunoașteți pe Slađana Nina Perković și să aflați nu doar povestea ei iugoslavă, ci și detalii despre cărțile sale – care nu sunt încă traduse în limba română. Cine altcineva ar fi mai potrivit decât Radu Pavel Gheo să o descoase și să ne-o dezvăluie pe Slađana? E important să vă spunem că discuția va avea loc exclusiv în limba engleză.

Slađana Nina Perković (1981) este jurnalistă franco-bosniacă și scriitoare de ficțiune. După ce și-a încheiat studiile în Științe Politice la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, a lucrat în principal pe post de corespondent de știri pentru instituțiile media din fosta Iugoslavie. Articolele ei au fost preluate de mai multe publicații europene, cum ar fi The Guardian.

Astăzi, Sladjana este în mare parte dedicată carierei ei de scriitoare. A publicat o colecție de povestiri <<Kuhanje>> (<<Gătitul>>) și romanul <<U jarku>> (<<În șanț>>). Acesta a fost listat pentru Premiul NIN 2021, Premiul <<Meša Selimović>> și a fost înregistrat ca mențiune specială EUPL 2022. Slađana Nina Perković trăiește, lucrează și scrie între Banja Luka și Paris.

Ajunsă anul acesta la cea de-a treia ediție, Rezidența literară La Două Bufnițe este prima de gen din Timișoara și își propune să promoveze creaţia contemporană la nivel național și internaţional prin oferirea unor burse care acoperă cheltuielile de transport, cazare pentru o lună în orașul de pe Bega și onorariu pentru doi scriitori contemporani, încurajând astfel mobilitatea acestora și susținând proiectele la care lucrează.

CITEȘTE ȘI: Fantomele din Lista Monumentelor Istorice Timiș

Cele două autoare invitate anul acesta în rezidență, Slađana Nina Perković și Svetlana Cârstean, vor locui timp 30 de zile la Timișoara și vor scrie la cărțile pe care le au în pregătire. De asemenea, pe durata programului de rezidență, Librăria independentă La Două Bufnițe va pune la cale o întâlnire între cele două scriitoare și publicul timișorean”, anunţă gazdele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *