Insula lui Robinson Crusoe din… Kuncz. Trei tineri au reuşit să transforme o zonă plină de gunoaie într-un adevărat paradis (GALERIE FOTO)

Kuncz

Pentru că Bega trece prin cartierul lor, trei tineri s-au gândit să amenajeze un loc în care să se simtă bine. Aşadar, s-au apucat şi au strâns gunoaiele, inlcusiv pe cele din apă, au construit plute, scări în copaci şi şi-au amenajat chiar şi un loc pentru grătar.

Aşa s-a format, în Kuncz, „insula lui Robinson Crusoe”, unde aventurile iau naştere cu pluta pe Bega, iar poveştile spuse în jurul focului au o savoare aparte.

Mult au muncit cei trei locuitori din Kuncz pentru realizarea acestei oaze, însă spun că a meritat. Creatorii insulei sunt Ciprian Sofian, fratele său Alexandru şi Nicolae Stoianovici.

Deşi Alexandru şi Nicolae au trecut de vârsta adolescenţei, cei doi au ţinut să retrăiască aventurile lui Crusoe la ei acasă. Pe urmele lor calcă cei mai mici dintre timişoreni.

Părinţii sunt mult mai fericiţi să-i ştie la poarta casei decât prin vreun birt uitat de lume, iar pentru ei, spune Alexandru, natura înseamnă foarte mult.

„Simţeam nevoia să facem ceva frumos aici, pentru că era plin de gunoaie”, spune Alexandru.

Acum, cu insula odată realizată, munca este continuă, totul trebuie întreţinut şi, pe cât posibil, modernizat. Locul transformat de cei trei timişoreni a devenit şi un refugiu pentru animale, prin urmare au realizat şi un spaţiu special pentru hrănirea raţelor.

Anul trecut, au strâns bani, au cumpărat câţiva nuferi, iar acum aşteaptă cu nerăbdare să-i vadă înfloriţi. Insula este un loc primitor pentru vecini şi, totodată, cel mai frumos refugiu, după o zi grea de muncă sau una obositoare de şcoală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “Insula lui Robinson Crusoe din… Kuncz. Trei tineri au reuşit să transforme o zonă plină de gunoaie într-un adevărat paradis (GALERIE FOTO)

 1. Mda… ar trebui amendati zdravan ca au lucrat fara autorizatie de constructie (ca s anu mai vb de autorizatii de la telecom, gaz, samd)!

   1. Frumos!….Dar Halastok-ul copilariei mele n-o sa mai fie cat o fi lumea lume!….Si apropos de apa…Bega nu trece prin Kuncz…Poate Subuleasa, ca si Kis-Bega am auzit c-a fost infundata….

 2. Ma bucur ca am vecini de treaba .
  Toti din zina Cuncz ar trebuii sa fie asa !
  Fiecare daca ar strange gunoaiele si nu le ar arunca ici colo am avea o zona mai curata si frumoasa !
  Bravo dragi vecini !
  Nicu , Alex si Cipi !

 3. Au adunat gunoaiele care erau pe acolo…ok!!! frumos si felicitari….dar dece au adus altele la loc ? Nu e normal sa nu fie scanduri batuti in copaci, sau „pontoane” din deseuri??? Cica Insula lui Robin Crusoe…cred ca e timpul de trezire…..! Nu asa se protejeaza mediul…..buuuuuuuhhhh!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *