Instinct de salvator

Zilele trecute, Arcadie Glisici, plutonier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, se afla prin oraș cu autoturismul personal, în timpul său liber. La un moment dat, a observat un autotren oprit pe sensul opus de mers și mai multe persoane care se agitau în jurul acestuia.

Instinctul de salvator, format la nenumăratele intervenții la care a participat, l-a făcut să oprească și să meargă să vadă dacă poate ajuta cu ceva. S-a dovedit a fi omul cel mai potrivit într-o situație de criză.

O persoană a fost surprinsă sub acel autotren și târâtă mai bine de 25 de metri. Observând starea critică a victimei, Arcadie a cerut un cric de la șoferul autotrenului și, împreună cu acesta, a creat accesul către victimă, acordându-i primul ajutor până la sosirea echipajelor de intervenție.

Acesta nu este singurul caz în care subofițerul aflat în timpul liber a acordat primul ajutor unor persoane rănite. În iunie, acesta se afla ca invitat la nunta unor prieteni. Când distracția era în toi și toți așteptau focul de artificii, s-a întâmplat o tragedie.

Încărcătura pirotehnică a explodat, rănindu-l pe specialistul care o manipula la nivelul capului. Arcadie a alergat imediat spre victimă, încercând să o stabilizeze până la sosirea unui echipaj medical.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Dan A. 3 octombrie 2019
Bravo!