Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în sediu nou

Liceul Petru Botis

În câteva luni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş va avea un sediu propriu, în clădirea Liceului Tehnologic Agricol „Petru Botiş”. Până în prezent, inspectorii şcolari şi angajaţii instituţiei şi-au desfăşurat activitatea în clădirea de pe bd-ul C.D. Loga, care aparţinea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, reprezentată de Fundaţia „Caritatea” şi pentru care plăteşte o chirie lunară de 13.795 de lei, bani pe care-i asigură Ministerul Educaţiei.

Discuţiile privind găsirea unei clădiri pentru inspectoratul şcolar s-au purtat de ani buni şi au existat mai multe variante pentru un nou sediu, printre care la un moment dat s-a vorbit despre clădirea Şcolii generale nr.9, iar mai apoi de căminul Colegiului „Emanuil Ungureanu”.

Nici una dintre aceste locaţii nu a fost agreată şi în final s-a optat pentru Liceul Tehnologic Agricol „Petru Botiş”.

În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local Timişoara, s-a adoptat o hotărâre prin care Primăria Timişoara este de acord să cedeze clădirea Liceului „Petre Botiş” Ministerului Educaţiei.

„Documentele urmează să ajungă la inspectoratul şcolar, iar apoi le vom transmite la minister, care la rândul lui va trebui să promoveze o Hotărâre de Guvern privind transferul de patrimoniu al clădirii. În paralel, vom solicita şi bani pentru proiectarea şi executarea reabilitării”, a declarat Francisc Halasz, inspector general-adjunct al inspectoratului şcolar.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în sediu nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *