Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, obligate să afișeze rata de vaccinare în rândul angajaților

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a dispus ca toate inspectoratele școlare și toate unitățile de învățământ din țară să afișeze pe site-urile proprii procentul de vaccinare al angajaților din instituțiile respective.

CITEȘTE ȘI: Imagini incredibile, în Timișoara: umiliți, la coadă, ca pe vremea lui Ceaușescu. De vină, două companii importante

”Astăzi (1 noiembrie – n.r.), toate inspectoratele școlare județene din România au afișat rata de vaccinare la nivelul fiecărui inspectorat. Avem situații îmbucurătoare, unde rata de vaccinare este de peste 90 la sută. De asemenea, la nivelul fiecărei școli va fi afișat pe site-ul propriu rata de vaccinare, cu respectarea regulilor GDPR, fără nume, prenume și alte date cu carcater personal.

Este normal ca părinții și elevii să știe atunci când merg la școală care este nivelul de vaccinare al personalului din acea școală. Am solicitat ca acest lucru să fie făcut public imperativ în cursul zilei de astăzi”, a precizat Sorin Cîmpeanu, adăugând și faptul că la nivelul Ministerului Educației rata de vaccinare în rândul angajaților este ”sub așteptări”, respectiv de 66 la sută.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, dintr-un total de 47 de angajați, 42 sunt vaccinați împotriva SARS-CoV-2, rezultând, astfel, un procent de aproape 90 la sută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns