Inspector-șef al DSP Timiș, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii DNA Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Șerban Vlaicu, inspectorul-șef al Serviciului de control în sănătatea publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită.

Potrivit procurorilor, în data de 17 iunie, Șerban Vlaicu a pretins de la administratorul unei firme 400 de euro și mai multe produse alimentare (carne, derivate din carne, pește), pentru ca, în schimb, să renunțe la aplicarea unei sancțiuni ca urmare a unui control la care s-au constatat nereguli la societatea respectivă.

Totodată, inculpatul l-a asigurat pe patron că îi va oferi pe viitor protecție în ceea ce privește activitatea de inspecție desfășurată de organele de control din cadrul DSP Timiș. Cinci zile mai târziu, Șerban Vlaicu a primit de la aceeași persoană 1.800 lei, moment în care a fost reținut de oamenii legii.

Anterior, în aceeași zi, inculpatul a primit de la o altă persoană fructe și legume în valoare de 59,42 lei în legătură cu neîndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale privind registrul unic de control.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Foto: Adrian Pîclişan


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *