Inspecția Judiciară face verificări în cazul de la Caracal

caracal criminal

Inspecţia Judiciară a anunţat că s-a sesizat din oficiu şi a dispus verificări în legătură cu modul în care au fost respectate dispoziţiile procedurale de către magistraţii implicaţi în instrumentarea cazului de la Caracal.

CITEȘTE ȘI: Candele aprinse pe treptele Catedralei Mitropolitane din Timișoara, în memoria copilelor ucise la Caracal. Video

De asemenea, Inspecţia Judiciară verifică circumstanţele în care au fost date publicităţii presupuse informaţii vizând derularea anchetei penale de către o asociaţie profesională a magistraţilor.

Potrivit unui comunicat al IJ, inspectorii judiciari vor efectua verificări prealabile în aceste cauze pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârşirea vreunei abateri disciplinare.

Sâmbătă, Asociaţia „Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” a transmis, într-un comunicat de presă, cronologia evenimentelor din perioada 24 – 25 iulie, în cazul dispariţiei adolescentei din Caracal.

De asemenea, Asociaţia spunea că datele cunoscute de procurori indică faptul că niciun vecin al suspectului nu a sunat la 112 pentru că ar fi auzit ţipete.

„În cauză au fost supravegheate toate numerele de telefon disponibile şi cu privire la care exista o suspiciune că aveau legătură cu cauza, în condiţiile legii, în încercarea de a identifica locul unde este victima. Victima nu a dat informaţii la 112 despre vreun service, ci doar a spus că vede un copac, un gard roşu, un brad, câinii şi un autoturism. Localizarea făcută de STS a fost pe o arie de câteva sute de case deoarece atât permite sistemul utilizat de aceştia. În cauză nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibilă anchetelor penale după decizia CCR”, explica Asociaţia „Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”.

Asociaţia preciza că niciun procuror nu le-a interzis poliţiştilor să intre în locaţie, aceştia comunicând că nicio activitate nu se auzea şi nu se observa în interiorul curţii sau al casei.

sursa: agerpress.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Inspecția Judiciară face verificări în cazul de la Caracal

  1. Din pacate,prea tirziu. Ca in toate cazurile intilnite pina acum. Ne inecam in hirtii, documente si proceduri, asteptam sa moara oamenii pentru ca dupa, sa actionam degeaba. Acei sefi, ar trebui incarcerati si pusi la munca pentru tot restul zilelor pe care le mai au, pentru motiv de incompetenta, neglijenta in serviciu, pierderi de vieti omenesti. Nu sa fie transferat seful politiei de la Caracal la Rosiorii de vede de exemplu, iar dupa o luna sa se uite tot ce s-a intimplat. Trebuie inlaturata cauza, nu efectul. Cum sa stea politia cu procurorul la poarta, sa astepte sa se faca ora 6 ca sa poata intra in locuinta nemernicului ????? Ma intreb daca cei care au actionat astfel, sunt in deplinatatea facultatilor mintale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *