Autostrada blestemată. Probleme pe șoseaua de mare viteză Sibiu – Deva – Lugoj – Timișoara

autostrada 33

Autostrăzile din România par a fi mai mobile decât constructorii lor. Segmentele de autostradă construite  pe șoseaua de mare viteză care ar trebui să lege Timișoara de Sibiu au aceleași „defecte genetice”: soluții constructive improprii și aviditatea pentru profituri mari, care le reduc calitatea și rezistența. Porțiuni întregi o iau la vale, reparațiile se fac de mântuială, iar viitoarele intervenții vor rămâne în sarcina bugetului de stat, informează Realitatea de Alba.

CITEȘTE ȘI:  Avertizare de călătorie. Destinația turistică preferată de români unde se anunță incendii devastatoare

Deocamdată, garanțiile oferite de constructori sunt reduse ca durată în timp ori nu există. O greșeală semnificativă pentru statul român, care va ajunge să plătească reparațiile și chiar amenzile de la Uniunea Europeană pentru nerespectarea standardelor de calitate asumate. Investițiile totalizează 1,8 miliarde de lei, banii fiind dați de Uniunea Europeană, prin POS Transporturi și POIM.

Autostrada Sibiu – Deva – Lugoj – Timișoara pare a fi blestemată, iar autoritățile incapabile să învețe din greșelile trecutului. După ce în 2014, tronsonul Cunța – Sibiu s-a prăbușit pentru că au fost ignorate condițiile minime de calitate, a venit rândul și altor tronsoane să „plece la plimbare”.

Citește mai mult AICI

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Autostrada blestemată. Probleme pe șoseaua de mare viteză Sibiu – Deva – Lugoj – Timișoara

  1. Noi romani dam mereu vina pe alci niciodată noi acuma autostrada este blestemata nu cei care au construit ce gindirea retrograda și lipsa de responsabilitate la acest roman

  2. Poate ca a sosit momentul sa recunoastem ceva, ce de fapt stim de mult: in tara asta a noastra lucruruile merg anapoda, nu sunt oameni de calitate atat in politica cat si in economie, nu exista personal calificat (astia-s plecati de mult peste hotare) si nu exista interes pt a face ceva cu rost, pt a duce tara inaine.Sunt adevaruri dureroase, pe care incercam sa le ocolim dand via pe altii. Buna tara, rea croiala, bat-o focul randuiala… cine nu cunoaste aceasta melodie cantata cu atata convingere si patriotism. Rezultatul? Vorba lui nea Iancu: sa se revizuiasca, dar sa nu se schimbe nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *