Înșelăciune prin „Metoda accidentul”, oprită de o funcționară bancară

Poliţiştii efectuează cercetări într-un caz de tentativă de înşelăciune comisă prin metoda „accidentul”. Partea vătămată a fost avertizată că ar putea fi înşelată, chiar înainte de a vira suma solicitată pentru aşa-zisa intervenţie chirurgicală.

În data de 21.03.2019, în jurul orei 13:50, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de o femeie în vârstă de 72 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul a fost contactată de o persoană care a încercat să o inducă în eroare cu privire la faptul că fiul și nora sa au fost victimele unui accident rutier.

Pentru salvarea vieții celor doi, apelantul a solicitat 42.000 de lei, bani ce ar fi fost necesari pentru o aşa-zisă intervenție chirurgicală.

Persoana vătămată, inițial a dat curs solicitării și s-a deplasat la sediul unei unităţi bancare pentru a efectua o retragere de numerar dintr-un cont, însă a fost avertizată de către o funcționară a băncii că poate fi victimă a unei infracțiuni de înșelăciune.

Prin urmare, femeia s-a deplasat la Poliție, unde a depus o plângere pentru comiterea infracţiunii de tentativă de înşelăciune.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, în vederea stabilirii identităţii autorilor şi a luării măsurilor legale.

 

hunedoaralibera.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns