Înscrierea copiilor la grădiniță începe în 31 mai. Care este procedura

O mamă cere pentru acasă mâncarea de la grădinița copilului când acesta lipsește. “Am plătit pentru ea”

Copiii vor putea fi înscriși la grădiniță, începând de astăzi. Fiecare unitate de învățământ și-a stabilit deja un orar după care va funcționa. Părinții îi vor putea înscrie pe cei mici fie prin e-mail, fie la telefon.

CITEȘTE ȘI: Accident grav pe o șosea din vestul țării: un autoturism și o autoutilitară s-au ciocnit

În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice, după cum urmează:

– prezentarea unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/ un centru de plasament/ plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);

– prezentarea unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;

-existența unui frate/ a unei surori înmatriculat/ înmatriculate în anul școlar următor în unitatea de învățământ respectivă;

-prezentarea unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare școlară și profesională/ certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.În ceea ce privește criteriile specifice de departajare, acestea sunt elaborate din fiecare unitate de învățământ preșcolar sau cu grupa de preșcolari și sunt aprobate de Consiliul de administrație al acesteia și avizate de către Consiliul consilierul juridic al Inspectoratului școlar județean. Criteriile specifice de departajare sunt aplicate după epuizarea departajării pe baza criteriilor generale de mai sus.

„Pentru criteriile specifice stabilite, unitatea de învățământ va indica documentele doveditoare pe care părintele trebuie să le depună în momentul completării sau validării cererii-tip de înscriere. Aceste criterii nu pot fi discriminatorii și nu pot include existența unor liste de preînscrieri, organizate în afară calendarului procesului de înscriere în învățământul preșcolar”, potrivit notei de la minister.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *