Înlesniri pentru concediile medicale

concedii medicale

Având în vedere   Ordonanţa de Urgenţă nr. 30/2020, care cuprinde măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului, Casa Judeţeana de Asigurări de Sănătate Timiş precizează că au fost modificate OUG 158/2005 şi Legea 399/2005,  acte normative care conţin reglementări privind modul de acordare a concediilor şi indemnizaţiior de asigurări sociale de sănătate, astfel:

CITEȘTE ȘI: Bilanț negru: decesul cu numărul patru înregistrat din cazua epidemiei de coronavirus

  • Persoanele asigurate au dreptul la concediu și indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă fără îndeplinirea condiției de stagiu de asigurare. Mai exact, concediul și indemnizația de carantină se acordă și persoanelor asigurate care nu au  realizat stagiul de cotizare complet, de 6 luni.
  • Certificatele de concediu medical acordate care cuprind a 91-a zi și cele care depășesc 183 de zile se eliberează și se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale.

Aceste reglementări sunt valabile pe perioada stării de urgenţă instituită prin Decretul 195/2020 şi au ca scop prevenirea îmbolnăvirilor.

Pentru orice alte detalii puteti apela numerele de telefon si adresele de e-mail,afisate pe site-ul institutiei:http://www.cnas.ro/cjastm/post/type/local/informatii-privind-activitatea-si-masurile-intreprinse-in-vederea-prevenirii-si-gestionarii-infectie.html. De asemenea, textul integral al decretului 195/2020, precum si măsurile cuprinse în Ordonanţa 30/2020 pot fi citite integral pe site-ul CJAS Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns