Îngrijitorii copiilor cu dizabilități au fost concediați. Ministrul Muncii: Nu înțeleg cum s-a întâmplat asta!

În mai multe localități din țară, îngrijitorii copiior cu dizabilități, care în cele mai multe cazuri sunt chiar părinții acestora, s-au trimis notificări prin care îngrijitorii au fost informați că nu mai sunt fonduri pentru întreținerea acestora și au intrat în procedura de preaviz, în vederea concedierii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că nu înțelege cum s-a ajuns în această situație și le cere primarilor să citească Legea bugetului pentru că acolo au prinsă finanțarea.

”Am aflat și eu ieri despre acest eveniment neplăcut. Spre surprinderea tuturor, că am mai citit o dată Legea bugetului de stat și fondurile sunt asigurate.

Ca ministru al Muncii eu vă spun că ne uităm în Legea bugetului de stat, acolo unde se spune foarte clar cum se face echilibrarea bugetului. Nu înțeleg care este rațiunea primarului care a făcut așa ceva.

Eu fac apel către toți primarii și le spun că consulte Legea bugetului și acolo vor vedea care este sursa de finanțare. Trebuie să cercetăm să vedem și să rezolvăm această problemă.”, a declarat Marius Budăi, la Realitatea TV.

Între timp, copiii cu dizabilități nu mai beneficiază de sprijin financiar din partea statului, prin intermediul îngrijitorilor.

Ministrul Muncii a dat asigurări că această situație va fi rezolvată în cel mai scurt timp, conform stiripesurse.ro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns