Înghesuială mare la porţile universităţilor timişorene

În timp ce la Universitatea Politehnica din Timişoara concursurile de admitere la specilializările calculatoare, tehnologia informaţiilor, ingineria sistemelor, electronică şi telecomunicaţii, din cadrul Facultăţii de Calculatoare şi a celei de Automatizări şi Electronică au avut deja loc, fiind o concurenţă acerbă, miercuri, încă de la primele ore ale dimineţii, alţi tineri, se pregăteau să devină studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.

Veniţi cu mult înainte de a începe admiterea, candidaţii au intrat în sălile de examen, iar părinţii, bunicii şi rudele au rămas în faţa instituţiei de învăţământ superior pentru a-i susţine.

O tânără venită la examen din judeţul Gorj ne-a spus că în cazul în care va reuşi şi va ajunge studentă, nu intenţionează ca la finalizarea studiilor să plece din ţară. În schimb, un timişorean, care se grăbea să ajungă în sala de examen, ne-a mărturisit: „După ce termin rezidenţiatul, o să plec”.

În timp ce tinerii susţineau admiterea, în faţa universităţii, la umbră, grupuri de părinţi şi bunici discutau despre cât de mult au învăţat copiii şi cum s-au descurcat la bacalaureat.

Emoţiile părinţilor, ca de obicei, au fost mai mari decât cele ale candidaţilor, una dintre mame, venită tocmai din Turnu Severin, afirmând: „Fiica mea e stăpână pe situaţie, eu stau mai prost cu gestionarea reacţiilor”.

1 Comments
gunther 27/07/2017
S-au inghesuit la luat teapa saraci de ei.