Infrastructura electrică de la Clinicile Noi, modernizată cu fonduri europene

Infrastructura electrică de la Clinicile Noi, modernizată cu fonduri europene

Infrastructura electrică de la Clinicile Noi, modernizată cu fonduri europene.

Primăria Timișoara a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea infrastructurii electrice și realizarea unui sistem performant de alertare în caz de incendiu, la Clinicile Noi, din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Alți doi migranți din Bangladesh, predați de polițiștii locali pentru că au trecut ilegal granița

”Am văzut în ultimii ani atâtea nenorociri la spitale din alte orașe, din cauza infrastructurii electrice învechite. Mă bucur că am reușit, împreună cu Spitalul Municipal, să obținem această finanțare din fonduri europene care va crește gradul de siguranță al pacienților și al cadrelor medicale de la Clinicile Noi. Este o investiție extrem de importantă, iar condițiile contractului de finanțare sunt foarte avantajoase, primim peste 10 milioane de lei, fără să fie nevoie să punem și noi bani”, spune primarul Dominic Fritz.

Proiectul a fost depus în 31.03.2022 și vizează lucrări de intervenție și modernizare la infrastructura electrică, precum și la sistemul de alertare și securitate la incendiu. În prezent, spitalul este echipat parțial, cu instalații neconforme de detecție la incendiu, iar instalația electrică, conform expertizei, este într-o stare de degradare avansată, modificările succesive produse în timp ducând la o supraîncărcare a rețelelor și un grad ridicat de risc.

Valoarea totală a proiectului „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice – modernizare și extindere infrastructurii de energie electrică și a IDSAI (Instalație de detectare, semnalizare și alarmare) în cadrul SCMUT – Clinicile Noi” Str. Gheorghe Dima nr. 5” este de 10.623.452,43 lei inclusiv TVA.

Termenul de finalizare este 31 decembrie 2023.

Finanțarea se face prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), cei doi parteneri – Municipiul Timișoara (lider de proiect) și Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara (partener) nu trebuie să contribuie financiar, finanțarea nerambursabilă fiind în proporție de 100%.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Infrastructura electrică de la Clinicile Noi, modernizată cu fonduri europene

  1. Tot văd in ziar că la Clinicile Noi s-a construit un buncăr ptr ap de radioterapie , acum că refacem rețeaua electrică a clădiri in curte se dărâmă o parte de clădire ptr a face o alta probabil ptr angiograf. Văd că tot peticim nou si vechi cu costuri serioase in loc să construim un spital nou din temelii si la cerințele anilor actuali. Consider ca este o rusine ptr primaria Timisoara să nu gaseasca resurse ptr constructia unui spital municipal nou și modern. De proiectul din 94 și-au batut joc niste personaje locale ptr intersele lor personale. Pacat, am lucrat peste 30 ani in acest spital in speranta ca într-o zi vom avea o cladire noua. Cred ca voi inchide si ochii si spitalul nou nu mai apare. Pacat pacat si halal așa administrație
    Actuala clădire oricit o vom moderniza tot o vechitura va rămâne care inițial a fost scoala de ofițeri. Sunt curios cum ne vom descurca cu costurile actuale de gaz și curent ptr această cladire numai. Mai socotiti si celelalte locatii tot in cladiri vechi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *