Incredibil ce au descoperit polițiștii în locuința fraților Tate (video)

Incredibil ce au descoperit polițiștii în locuința fraților Tate

Incredibil ce au descoperit polițiștii în locuința fraților Tate

Pare poate incredibil cât de departe pot ajunge uneori presupușii infractori (pentru că până la proba contrarie sunt doar suspecți) în România. Dar, iată…

Cunoscuții frați Tate au fost călcați de mascați, dar până să ajungă oamenii legii la ei, și-au făcut de cap încălcând nu doar legile acestei țări, dar și promovând diverse idei în mediul online, acolo unde tinerii sunt vulnerabili.

O înregistrare de la descinderea la domiciliul fraților Tate i-a șocat până și pe oamenii legii. Statuete îmbrăcate în bani, arme de foc și arme albe și 11 mașini mașini de lux, sunt câteva dintre decoperirile anchetatorilor.

Dar ce-au făcut frații Tate?

Conform DIICOT, ”s-a reținut că, la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy).

CITEȘTE ȘI: Şoferul care a spulberat şase copii pe o trecere de pietoni, iar unul a murit, riscă 30 de ani de închisoare! Procurorul i-a schimbat încadrarea juridică

Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

Până în prezent au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 4 persoane despre care există bănuiala rezonabilă că sunt implicate în activitatea infracțională. În urma audierilor, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de cele 4 persoane.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov și Serviciului pentru Combaterea Traficului de Persoane, precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Și cât rău pot produce în rândul tinerilor?

Pe rețele de socializare (acolo unde aveau mulți susținători) frații Tate au numeroase conturi.

Unele rețele le-au interzis activitatea în mediul online, așa că și-au format, sub alte nume, alte conturi, poate chiar manevrate de alte persoane.

Ei promovau diferite idei printre care numărăm: în Europa de Est (România în mod special) poți trece ușor peste comiterea unei infracțiuni, pentru că oamenii legii sunt coruputibili; în România, femeile sunt, de asemenea, ușor de manipulat, deoarece visează la o viață de lux și multe altele.

Frații Andrew și Tristan Tate, foși sportivi britanici, păreau că au găsit Raiul pe Pământ în țara noastră, locul unde pot comite infracțiuni și își pot desfășura activitățile ilegale fără să fie deranjați de oamenii legii.

Se știe că România are o problemă recunoscută la nivel European cu traficul de persoane.

E bine, totuși, că lucrurile se mișcă într-o direcție care dă speranță muritorilor de rând și persoanelor vulnerabile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *