Închisoare și daune morale de 150.000 de euro în sarcina fostului șef al poliției din Gătaia

politia timis

Fostul șef al Poliției Gătaia, comisarul Daniel Ion Disagă, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru loviri cauzatoare de moarte.

Cel care, până mai ieri, era apărătorul legii, este pe cale de a-și petrece următorii ani împărțind aceeași celulă cu cei pe care i-a anchetat de-a lungul carierei sale de polițist, dacă și în calea de atac magistrații instnaței superioare vor aplica tot o pedeapsă privativă de libertate, aceasta fiind definitivă.

Comisarul a fost trimis în judecată anul trecut, fiind acuzat că, în sediul poliției din Gătaia, l-a lovit cu pumnul pe un bărbat. În urma loviturii primite, victima s-a dezechilibrat și, în cădere, s-a lovit cu capul de mobilier și de podea. Traumatismele provocate au condus, ulterior, la decesul acesteia.

Din totalul pedespei, lui Daniel Disagă i se va deduce perioadele în care a stat în arest preventiv și la domiciliu, respectiv, din 10.12.2015 până la 29.04.2016 şi din 29.04.2016 până la 24.06.2016.

Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, instanța a decis ca fostul polițist să plătească daune morale în cuantum de 150.000 de euro și 7.000 de lei cheltuieli de înmormântare concubinei victimei, precum și celor doi fii pe care i-a avut.

Plata daunelor se va face în solidar cu Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, instituție responsabilă civilmente.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Închisoare și daune morale de 150.000 de euro în sarcina fostului șef al poliției din Gătaia

Lasă un răspuns