Început de mandat cu harță la Consiliul Local Timişoara

CLT

Deși pe ordinea de zi nu se aflau proiecte delicate sau de mare importanță pentru urbe, prima ședință lucrativă a Consiliului Local Timișoara a fost una destul de gălăgioasă. Aleșii nu s-au înțeles cu executivul în privința proiectelor despre care o parte dintre cei prezenți au spus că nici nu le-au văzut până la întrunire, drept pentru care s-au certat vreo oră, abia apoi intrându-se pe ordinea de zi.

Problemele cu proiectele de hotărâre care sunt introduse în mapele consilierilor chiar înainte de ședință deveniseră o regulă în mandatul precedent. Pentru aleșii aflați la primul mandat a părut bizar că nu primesc – așa cum scrie în regulament – documentele cu trei-patru zile înainte de reuniunile în plen.

În timp ce primarul Nicolae Robu a dorit să instituie un obicei nou, acela de a se întâlni cu aleșii în prealabilul ședințelor, pentru a-i pune la curent cu cele ce se vor discuta, unii țin cu tot dinadinsul ca regulamentul să fie respectat.

Oricum, începutul cu scandal nu este de bun augur pentru noul consiliu și până la alegerile din toamnă se pare că rivalitățile politice vor induce aceeași atmosferă. La toate tensiunile existente se adaugă și lipsa unui sistem de vot electronic, care a fost demontat de un an din sala de consiliu a Primăriei Timișoara și până acum nu a fost înlocuit, deși încăperea a fost renovată de șase luni.

Printre proiectele aflate pe ordinea de zi s-au aflat diverse atribuiri de spații, prelungirea unor contracte de închiriere sau de comodat, tarifele pentru curățenie la complexul sportiv „Bega”, sala „Olimpia” și toaletele publice, un nou regulament de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism și mai multe adrese prin care anumite organizații sau cetățeni au contestat unele hotărâri de consiliu local.

Printre acestea se află o adresă primită de la sindicatul „Sanitas” de la Spitalul de Copii, care nu este de acord cu faptul că primăria a înființat un serviciu propriu de creșe, timișoreni care nu vor ca numele Podului Decebal să fie schimbat în Traian, dar și Retim Ecologic Service, societate care este nemulțumită de modificările aduse regulamentului serviciului de salubrizare a municipiului Timișoara.

Împotriva tuturor acestor hotărâri de consiliu local au fost formulate plângeri prealabile, ceea ce înseamnă că litigiul va urma calea justiției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *