Începe sezonul trufandalelor. Cum deosebim legumele românești de cele din import

trufandale

Apar trufandalele. Ceapa verde, loboda, pătrunjelul sau ridichile se găsesc acum pe tarabe la discreție. Nu la fel putem spune și despre clienți. Mai mare succes par sa aibă cei care livrează din solarii direct la domiciliu.

 CITEȘTE ȘI: O mașină a luat foc, în mers, pe o șosea din Timiș. Pompierii au intevenit de urgență

Chiar dacă prin definiție trufandalele sunt prima recolta a unui nou sezon legumicol, în realitate ele sunt semănate din toamna. Spre exemplu spanacul, care, pentru a arată așa acum, numai bun de recoltat, a fost semănat din luna noiembrie a anului trecut.Anul acesta și iarna a fost una care a făcut ca trufandalele sa fie multe și gustoase.

Daca producătorii care livrează la domiciliu nu duc lipsă de clienți, în pieţe, trufandalele românești nu sunt la fel de căutate.

Cum aflăm dacă legumele sunt cultivate în România

Daca la preturi nu sunt diferente prea mari între trufandalele românești și cele de import, din punct de vedere al calității putem fi atenți la câteva detalii. Spre exemplu ridichile românești sunt mai mici și au o culoare mai intensă decât cele de import. Au frunza mai mică.

Și al salata frunza e mult mai moale daca e de la noi. Iar dacă ne uităm la pătrunjel tot frunza ne spune daca e românesc, este mult mai mică.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *